Undersøgelse | CEREC | Kroner | Broer | ImplantaterPrisliste

En tandbro er til erstatning for manglende tand eller tænder og tandbroen er normalt hæftet fast på en eller flere af de naturlige tænder.

Efter at der er foretaget tilslibning af de tænder som tandbroen skal hæftes fast på tages et aftryk som tandteknisk laboratorium kan lave tandbroen efter. Efter tandbroen er blevet brændt over det valgte materiale prøver man om denne passer og der foretages eventuelle tilpasninger.

Hvor lang tid skal jeg beregne for at få lavet en tandbro ?

Du kan få lavet en tandbro på 3 – 4 dage hvilket er den absolut minimale tid idet fremstillingsprocessen ikke kan lade sig gøre hurtigere.

Broer trin for trin

Tilslibning af tand

Efter du er ankommet til Stettin skal du til tandlægen og få lavet en undersøgelse og du skal have lavet et røntgen foto.

Dette røntgenfoto skal vise om der eventuelt skal foretages en rodbehandling på en eller flere af de tænder der skal tjene som fastgørelsespunkt for broen inden denne kan påsættes.

Der skal i visse tilfælde, typisk ved rodbehandlede tænder, laves en glasionomerfyldning (opbygning i plast) for at opbygge tanden så den kan tilslibes i den rette form.

Derefter skal du have slebet tanden til , hvilket sker under lokalbedøvelse , og du får, såfremt det er nødvendigt, sat en plastikkrone på der skal beskytte tanden mens broen bliver lavet.

Aftryk til metalkeramik bro

Efter tanden eller tænderne er slebet til tages der nu et aftryk af de tilslebne tænder. Dette aftryk sendes til tandtekniker der ud fra aftrykket laver et metalskelet som broen skal bygges op omkring.

Farvevalg til metalkeramik bro

Du og tandlægen foretager farvevalg således at teknikeren ved hvilken farve dine naturlige tænder har så broen passer til denne farve.

Prøve af metalkeramik bro

Efter tandteknikeren har lavet metalskelettet skal dette prøves således man sikrer sig at dette passer på de tilslebne tænder. Efter dette er prøvet og har vist et tilfredstillende resultat sendes metalskelettet tilbage til tandteknikeren.

Færdig metalkeramik bro

Tandteknikeren lægger nu porcelænslaget på metalskelettet og derefter skal dette porcelænslag i en ovn for at hærdes. Derefter er den færdige MK bro klar og sendes retur til tandlægen som derefter kan cementere denne fast på de tilslebne tænder. Herefter kontrollerer tandlægen at dit bid efter påsætningen af broen passer sammen med dine naturlige tænder

Kontrol af metalkeramik bro

Dagen efter du har fået sat broen på vil tandlægen muligvis gerne se dig til en kontrol af denne.